Print

boerenkool e1688764588235

  • Auteur: MyFood.ie

Ingrediënten

Aantal

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1/2 kg kruimige aardappels
  • snuf zout en peper
  • 300 gr verse boerenkool
  • 1 rookworst
  • 15 gram ongezouten roomboter
  • 1/2 el azijn

Instructies

  1. Schil de aardappelen en snijd in stukken van 2 cm. Doe de boerenkool in een ruime pan en leg de aardappelen erop en voef een snuf zout toe.
  2. Doe er water bij tot de aardappelen net onderstaan. Breng dit geheel aan de kook en laat het 10 minuten op middelhoog vuur koken.
  3. Haal de rookworst uit de verpakking en leg deze op de aardappelen en kook het geheel nog eens 10 minuten tot het gaar is.
  4. Wanneer de rookworsten warm zijn haal ze dan uit de pan en houd ze warm onder een deksel.
  5. Giet de aardappelen en boerenkool af, maar vang het kookvocht op.
  6. Stamp de aardappelen met de boerenkool fijn. Roer de boter en azijn erdoor tot de boter is gesmolten.
  7. Voeg de kookvocht toe tot de stamppot mooi dik is.
  8. Breng de stamppot op smaak met peper en smaak. 

Opmerkingen

Voor een echte klassieker doe er nog wat Amsterdamse uitjes bij.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel een foto en tag ons op social media. We kunnen niet wachten om te zien wat je hebt gemaakt!