Ingrediënten
Aantal
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1/2 kg kruimige aardappels
- snuf zout en peper
- 300 gr verse boerenkool
- 1 rookworst
- 15 gram ongezouten roomboter
- 1/2 el azijn
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd in stukken van 2 cm. Doe de boerenkool in een ruime pan en leg de aardappelen erop en voef een snuf zout toe.
- Doe er water bij tot de aardappelen net onderstaan. Breng dit geheel aan de kook en laat het 10 minuten op middelhoog vuur koken.
- Haal de rookworst uit de verpakking en leg deze op de aardappelen en kook het geheel nog eens 10 minuten tot het gaar is.
- Wanneer de rookworsten warm zijn haal ze dan uit de pan en houd ze warm onder een deksel.
- Giet de aardappelen en boerenkool af, maar vang het kookvocht op.
- Stamp de aardappelen met de boerenkool fijn. Roer de boter en azijn erdoor tot de boter is gesmolten.
- Voeg de kookvocht toe tot de stamppot mooi dik is.
- Breng de stamppot op smaak met peper en smaak.
Opmerkingen
Voor een echte klassieker doe er nog wat Amsterdamse uitjes bij.

