Print

Salade Midden Oost

Ingrediënten voor ruime portie van 6 eters

Ingrediënten

Aantal
  • 46 kleine turkse komkommertjes of 1 grote biologische komkommer
  • 1 flinke granaatappel
  • 100 gram ontpitte dadels (of handje rozijnen)
  • 1 rode ui
  • ½ bosje verse munt
  • 2 el citroensap
  • 50 gram walnoten in stukjes
  • 100 gr turkse of griekse yoghurt
  • Zeezout en zwarte peper uit de molen

Instructies

  1. Komkommers in de lengste in vieren snijden en zaad eruit snijden. De komkommers in mooie kleine stukjes snijden.
  2. De granaatappels overdwars doorsnijden. Let op het sap dat vrijkomt! Opvangen in een kom. De rode pitten met het vruchtvlees voorzichtig losmaken uit de vliezen en de witte bittere schilletjes verwijderen. Pitten ook in de kom.
  3. De dadels in kleine stukjes snijden. Rode ui heel fijn snijden.
  4. De munt wassen en drogen. Een paar blaadjes achterhouden voor garnering. De blaadjes van de steeltjes plukken en fijnsnijden. Houd een eetlepel van de granaatappelpitten achter voor de garnering. De blokjes komkommer met de granaatappelpitten, de dadelstukjes, de rode ui, munt en het citroensap met wat zout en peper voorzichtig mengen. 1 uur laten marineren (liefst)
  5. Salade in een borden verdelen. Yoghurt door elkaar kloppen en op de salade scheppen. Waltnootstukjes erover
  6. verdelen. Achtergehouden granaatappelpitten en muntblaadjes eroverheen strooien.
  7. Klaar voor serveren.