Print

Lasagnette con funghi (lasagnette met paddestoelen)

Ingrediƫnten

Aantal

Let op, voor minder personen hoeveelheden aanpassen

  • 100 gram cantharellen,
  • 100 gram eekhoorntjesbrood,
  • 200 gram oesterzwammen,
  • 100 gram shi-itake,
  • 4 lente-uitjes,
  • 100 gram boter,
  • zout en versgemalen peper,
  • 3 dl bouillon,
  • 10 eetlepels room,
  • 4 eetlepels fijngesneden bieslook,
  • 500 gram pastadeeg in dunne vellen,
  • 4 eetlepels versgeraspte parmezaanse kaas,
  • extra boter

Instructies

  1. Maak de pasta volgens het recept van de vorige keer. (zie bijlage)
  2. We rollen nu tot stand 7-8 voor mooie dunnen vellen. Leg deze klaar in een beetje bloem tot gebruik.
  3. (Vanavond wordt de vulling en de pasta door aparte groepjes klaar gemaakt)
  4. Voor de vulling;
  5. Maak de verschillende paddestoelen indien nodig schoon. Snijd deze tot mooie gelijkmatige plakken. Snijd de lente-uitjes in ringen.
  6. Voor de bouillon kunt u een kant en klare bouillon nemen op smaak gebracht met wat tuinkruidenbouillonpoeder of blokje, vanavond nemen we een bouillon op basis van een paar eetlepels tuinkruidenbouillon laten trekken met een ui, verse kruiden en een worteltje. Juist de smaak van de bouillon geeft extra smaak aan de paddestoelen.
  7. Beetje boter in de pan/wok. Paddestoelen en lente-ui erbij en flink blijven roeren. Indien de paddestoelen bijna gaar zijn de bouillon toevoegen en laten inkoken. (inkoken houd in de massa continu tegen de kook houden zodat het
  8. vocht tot de helft of helemaal verdampt.) Indien het vocht bijna verdampt is de room toevoegen en op smaak brengen met zout en peper en vers gesneden bieslook. Vuur laag en even laten pruttelen.
  9. Ovenschotel of bakblik invetten met boter en voorzichtig een pastavel erin leggen. Let op de vellen mogen over de rand hangen.
  10. Vulling erop leggen en nieuwe vellen erop, herhaal 3-4 vellen.
  11. Als bovenlaag nog een beetje vulling en afgarneren met parmezaanse kaas.
  12. Zet de lasagnette in de oven en laat gedurende 20 minuten garen. De overhangende delen worden nu lekker knapperig en de lagen in het bakblik gaar.
  13. Snijd vervolgens in vierkante blokken en serveer direct.