- Grote pan
- Koekenpan of wok
- Vergiet of schone theedoek
- Ovenschaal
- Bereidingstijd: 15 minuut
- Kook tijd: 15 minuut
- Totaal tijd: 30 minuut
- Method: oven
Ingrediënten
Aantal
Wat hebben we nodig: 4 pers
1 blikje mais
1 blikje kidneybeans
(Of een blikje/zakje gemengde bonen en mais)
1 pakje/blikje tomaten blokjes
2 uien
2 paprika’s
1 Kool (spitsool, witte kool, Chinese kool, een hele waar je de bladeren nog van af kunt pellen).
Wil je met vlees? Neem 300 gram gehakt of blokjes kip
3 tenen knoflook
Snufje zout
Snufje peper uit de molen
4 theelepels paprikapoeder
2 theelepels komijn (djinten)
Geraspte kaas
Scheutje olijfolie
Bakje creme fraiche/zure room
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Scheur voorzichtig de bladeren van de kool.
- Leg een (schone) theedoek klaar of een vergiet.
- Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de paprika in blokjes.
- Doe een beetje olie in de pan en laat dit warm worden. Fruit hierin de ui en knoflook.
- Doe daarna de paprika erbij.
- Vlees erin? Dan is het nu het moment om dat erbij te doen en bak dit lekker mee.
- Voeg na een paar minuten de kruiden toe samen met de tomatenblokjes en de bonen-mais.
- Zet vuur laag en laat gemiddeld 10 minuutjes pruttelen.
- Zet een grote pan met water en een snuf zout op en laat dit aan de kook komen.
- Snij de onderkant van kool af en pel hele bladeren van de kool los van elkaar.
- Doe de koolbladeren kort in het hete water. Dit noemen we blancheren.
- Ongeveer een minuut. Het wordt dan vast zacht.
- Laat uitlekken in vergiet of op de theedoek.
- Doe een beetje van de bonenmix in de ovenschaal. Leg hierop een paar van de koolbladeren.
- Beetje geraspte kaas erop. Wissel bonenmix, koolbladeren af zodat je een soort lasagne krijgt.
- Eindig met de bonenmix en geraspte kaas.
- Zet in de oven voor ongeveer een 15 minuten.

