Print

salade van noedels en roerbakgroenten

Ingrediënten

Aantal

benodigdheden voor 4-6 personen

  • 1 klein pakje noedels,
  • 2 eetlepels olie,
  • 1 teentje knoflook,
  • 1 rode peper heel fijn gesneden,
  • 2 stronkjes bleekselderij,
  • Handje taugé,
  • 2 bosuitjes,
  • 1 tomaat,

Dressing;

  • ½ theelepel chili poeder,
  • 3 eetlepels japanse soya,
  • 1 eetlepel ketjap,
  • 1 theelepel honing

Instructies

  1. Kook de noedels kort in kokend water. In tussentijd;
  2. Knoflook heel fijn snijden en de bleekselderij in kleine plakjes snijden. Verhit de olie en bak de knoflook een paar seconden. Voeg dan gelijk de pepertjes toe. Wacht tot de knoflook goudbruin is.
  3. Schut de noedels door een vergiet.
  4. Doe de groenten door de knoflook. Temper de hittebron en roerbak de groenten. Blus af met de dressing en voeg de noedels hier aan toe.
  5. Serveer gelijk.