Print

champignons romige jus van ui, knoflook en pernot

Ingrediënten

Aantal
  • 2 doosjes champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • Roomboter
  • Ui Zout Peper
  • Verse kruiden, peterselie En bieslook
  • Scheut pernot (slijter, Anijsdrank)
  • Scheut witte wijn
  • ¼ l slagroom of kookroom

Instructies

  1. Ui en knoflook pellen en zeer fijn snijden.
  2. Verse kruiden ook heel fijn snijden/hakken.
  3. Champignons schoonboenen met het borsteltje indien nodig. En grote varianten doormidden snijden.
  4. In een grote wok, beetje roomboter smelten. Ui en knoflook bakken tot deze mooi glazig zijn, ze mogen niet bruin worden.
  5. Champignons toevoegen en kort bakken.
  6. Afblussen met een scheut witte wijn en een scheut pernot. Laten verdampen en de room toevoegen. Kruiden erbij en zout en peper uit de molen.
  7. Ongeveer 20 minuutjes zachtjes laten pruttelen tot de champignons gaar zijn.