Weet en eet voor het leven!

Champignons romige jus

Print

champignons romige jus van ui, knoflook en pernot

legtgyde

  • Auteur: MyFood.ie
  • Categorie: Tapasgerecht

Ingrediënten

Aantal
  • 2 doosjes champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • Roomboter
  • Ui Zout Peper
  • Verse kruiden, peterselie En bieslook
  • Scheut pernot (slijter, Anijsdrank)
  • Scheut witte wijn
  • ¼ l slagroom of kookroom

Instructies

  1. Ui en knoflook pellen en zeer fijn snijden.
  2. Verse kruiden ook heel fijn snijden/hakken.
  3. Champignons schoonboenen met het borsteltje indien nodig. En grote varianten doormidden snijden.
  4. In een grote wok, beetje roomboter smelten. Ui en knoflook bakken tot deze mooi glazig zijn, ze mogen niet bruin worden.
  5. Champignons toevoegen en kort bakken.
  6. Afblussen met een scheut witte wijn en een scheut pernot. Laten verdampen en de room toevoegen. Kruiden erbij en zout en peper uit de molen.
  7. Ongeveer 20 minuutjes zachtjes laten pruttelen tot de champignons gaar zijn.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel een foto en tag ons op social media. We kunnen niet wachten om te zien wat je hebt gemaakt!

Print
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Healthy food

Het Vitalokaal

Als je bezig wilt met het ontwikkelen van een gezond(er) eetpatroon is het aanbod enorm. Dit grote aanbod in combinatie met de snel op elkaar volgende voedingshypes maken het moeilijk om de juiste keuzes te maken. Misschien heb je al van alles geprobeerd, maar kun je het niet volhouden door allerlei verschillende redenen. Of misschien weet je niet goed wat bij je past. Daarvoor is Het Vitalokaal! Wij kijken wat bij je past en helpen je bij het ontwikkelen van een leefstijl waar je gezond en gelukkig van wordt en die je makkelijk kunt volhouden.