Print
champignons romige jus van ui, knoflook en pernot
![Champignons romige jus 2 legtgyde](https://hetvitalokaal.nl/wp-content/uploads/2023/04/legtgyde-150x150.png)
- Auteur: MyFood.ie
- Categorie: Tapasgerecht
Ingrediënten
Aantal
- 2 doosjes champignons
- 2 teentjes knoflook
- Roomboter
- Ui Zout Peper
- Verse kruiden, peterselie En bieslook
- Scheut pernot (slijter, Anijsdrank)
- Scheut witte wijn
- ¼ l slagroom of kookroom
Instructies
- Ui en knoflook pellen en zeer fijn snijden.
- Verse kruiden ook heel fijn snijden/hakken.
- Champignons schoonboenen met het borsteltje indien nodig. En grote varianten doormidden snijden.
- In een grote wok, beetje roomboter smelten. Ui en knoflook bakken tot deze mooi glazig zijn, ze mogen niet bruin worden.
- Champignons toevoegen en kort bakken.
- Afblussen met een scheut witte wijn en een scheut pernot. Laten verdampen en de room toevoegen. Kruiden erbij en zout en peper uit de molen.
- Ongeveer 20 minuutjes zachtjes laten pruttelen tot de champignons gaar zijn.