Print
champignons romige jus van ui, knoflook en pernot
Auteur:
MyFood.ie
Categorie:
Tapasgerecht
Ingrediënten
Copy to clipboard
Copy to clipboard
Aantal
1x
2x
3x
2
doosjes champignons
2
teentjes knoflook
Roomboter
Ui Zout Peper
Verse kruiden, peterselie En bieslook
Scheut pernot (slijter, Anijsdrank)
Scheut witte wijn
¼
l slagroom of kookroom
Cook Mode
Prevent your screen from going dark
Instructies
Ui en knoflook pellen en zeer fijn snijden.
Verse kruiden ook heel fijn snijden/hakken.
Champignons schoonboenen met het borsteltje indien nodig. En grote varianten doormidden snijden.
In een grote wok, beetje roomboter smelten. Ui en knoflook bakken tot deze mooi glazig zijn, ze mogen niet bruin worden.
Champignons toevoegen en kort bakken.
Afblussen met een scheut witte wijn en een scheut pernot. Laten verdampen en de room toevoegen. Kruiden erbij en zout en peper uit de molen.
Ongeveer 20 minuutjes zachtjes laten pruttelen tot de champignons gaar zijn.
Find it online
:
https://hetvitalokaal.nl/recepten/champignons-romige-jus/