Print
		
					
	
							
	
		
	
		
	
		
			
				
			
		
			
		
	
		
		
	
	
	
		
			
		
			
	
				
				Zuchini al pomodoro e basilico
Voor 10 personen.
- Auteur: Rémonde Post
 
Ingrediënten
													
						Aantal
											
							
		Ingrediënten
- 1 kilo rijpe tomaten
 - 1 kilo courgette
 - 4 tenen knoflook
 - Olijfolie
 - Zout
 - Peper
 - 1 bosje basilicum
 
Instructies
Bereiding:
- Maak met een scherp mes een kruisje aan de onderzijde van de tomaten. dus niet bij het kroontje maar aan de andere zijde.
 - Breng een pan water aan de kook en zet een pan of kom met koud water klaar.
 - Laat met behulp van een lepel de tomaten om de beurt in het hete water zakken totdat de velletjes gaan omkrullen.
 - Koel ze vervolgens snel af in het koude water en de velletjes laten los.
 - Verwijder het velletje en ontdoe ze van zaad.
 - Was de courgettes en snijd deze in blokjes.
 - Pel de knoflook en hak het zeer fijn.
 - Haal de blaadjes basilicum van de steeltjes af was deze en scheur deze iets kleiner.
 - Verhit in een wok of grote koekenpan de olijfolie. Fruit hierin de knoflook.
 - Voeg de tomaten, basilicum, en courgette blokjes toe.
 - Zet het vuur zo laag mogelijk en laat het geheel enige tijd langzaam garen totdat de courgette blokjes zacht en beetgaar zijn.
 - Breng op smaak met zout en peper.
 
															