Print
Capaccio

extra balsamico en olijfolie voor de sla
- Auteur: MyFood.ie
- Categorie: Italiaanse keuken
Ingrediënten
Aantal
10 personen:
let op voor minder personen de hoeveelheden aanpassen
- 1 krop frisee sla
- 1 zakje veldsla
- 400 gram parmezaanse kaas geraspt
- in dit geval 10 porties carpaccio tussen 50-80 gram per persoon
- 1 potje kappertjes
- 1 zakje pijnboompitten
- 1 blikje ansjovisfilet in olie
- 1 bosje basilicum
- 1 bos peterselie
- 3–4 eetlepels balsamico azijn
- 3–4 eetlepels olijfolie (exra vergine)
- zout en peper uit de molen
Instructies
Bereid de saus:
- Snij de kappertjes, pijnboompitten, ansjovisfilets, basilicum en peterselie heel fijn. Meng dit met elkaar.
- Voeg olijfolie en balsamico azijn toe en op smaak zout en peper. Goed door elkaar roeren met de vijzel of keukenmachine. Bewaar de saus in de koelkast.
- Doe in een kommetje olijfolie, balsamico azijn, zout en peper. Meng alles goed door elkaar.
- Was de sla.
- Doe de sla in een grote kom. Doe de dressing over de salade en hussel dit door tot overal evnveel dressing op zit.
- Schik de salade op de borden. Haal de carpaccio uit de diepvries en leg deze op de salade. Laat deze ontdooien.
- Als het ontdooit is, schep er een theelepel saus overheen.
- Als laatste verdeel je de geraspte parmezaanse kaas over de carpaccio hen en serveer direct.