Print
Pollo alla Rossini
- Auteur: MyFood.ie
- Categorie: Italiaanse keuken
Ingrediënten
Aantal
14 personen:
let op voor minder personen de hoeveelheden aanpassen
- 14 keer kipfilet plat geslagen (ongeveer 100 gram per persoon)
- scheut olijfolie om te bakken
- 50 gram boter
- bloem
- 4 glazen marsalawijn
- 300 gram gruyere aan stuk
- 14 plakken parmaham
- 14 sneetjes wit brood
- witte truffelolie
- zout en peper uit de molen
Instructies
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Steek het brood uit met kleine rondjes. Laat de helft van de boter in een pan smelten. Doe het brood erin en laat het goudbruin worden. Bewaar dit apart.
- Laat de andere helft van de boter en truffelolie in een grote koekenpan smelten.
- Bak de kip even aan. Haal de kip uit de pan en wentel het door de bloem.
- Doe de marsalawijn in de pan. Doe de kip terug in de pan en laat het even sudderen. voeg naar smaak wat zout en peper toe.
- Doe de kip in een ovenschaal. Leg op ieder stuk kip een plakje parmaham en een plakje gruyere.
- Laat in de oven de kaas smelten.
- Leg het brood op de borden. Doe het vlees op het brood met een lepel saus uit de pan en een beetje truffelolie.