Print
Salade

- Auteur: MyFood.ie
- Categorie: salade
Ingrediënten
Aantal
Voor 1 schaal ongeveer 6 personen
- 500 gram licht voorgekookte krielaardappeltjes
- handje sperzieboontjes
- handje spinazie, steeltjes ontdaan
- blikje doperwtjes
- groene asperges
- blikje artisjokharten
- scheut olijfolie
- scheut balsamico azijn(in dit geval gebruiken we witte)
- verse kruiden als peterselie, basilicum en bieslook
- zout en peper uit de molen
- 1 ui fijngesneden in ringetjes
- 1 teentje knoflook heel fijn gesneden
Instructies
- Maak de sperzieboontjes schoon en snijd deze doormidden. Kook deze samen met de krieltjes tot bijna gaar.
- Laat samen afkoelen tot lauwwarm. Snijd de spinazie of scheur deze in reepjes. Snijd de asperges, artisjokken in gelijkmatige stukjes, voeg samen met de doperwtjes toe aan de aardappels.
- Maak met de olijfolie en de balsamico azijn een dressing. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de ansjovisfilets en de verse kruiden heel fijn. Meng dit door de dressing en laat dit even trekken.
- Ui en knoflook heel fijn snijden en samen met de dressing door de groenten en aardappeltjes mengen.
- Het is het lekkerste als het gerecht even op kamertemperatuur zijn werk kan doen. Trekken alle kruiden en ingredienten lekker in Tip; Kan ruim van te voren gemaakt worden en ook heerlijk bij een zomerse barbecue.