Print
			
			
		
		
					
	
							
	
		
	
		
			
				
			
		
			
		
	
		
		
	
	
	
		
			
		
			
	
				
				Gebakken groenten met macadamia kruidendip
		
- Auteur: MyFood.ie
 - Categorie: Warm voorgerecht of bijgerecht, hapje of tapa
 
Ingrediënten
													
						Aantal
											
							
		Voor de groenten;
- 1 courgette
 - 2 paprika’s
 - Scheut olijfolie
 - Handje verse koriander
 - 2–4 tenen knoflook
 - 2 tl djinten (gemalen komijn)
 - (Vers geperst) citroensap
 - Handvol macadamia noten
 - 2–3 tl. gedroogde koriander (ketoembar)
 - 1 tl. Djinten
 - 1 tl zeezout
 - 4 eetlepels olijfolie
 
Instructies
- Was de courgettes en droog deze goed af. Snijd de courgettes in grove plakken van ongeveer 0,5 – 1 cm dik.
 - Maak de paprika schoon en snijd deze in grove stukken.
 - Maak de knoflook schoon en snijd deze in dunne plakjes.
 - Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook kort zodat het niet bruin wordt.
 - Voeg de paprika toe samen met de djinten. Laat in 5 minuutjes smoren op matig vuur. Roer af en toe door.
 - Voeg de courgette toe en laat het geheel nog zeker 10 minuutjes op matig vuur stoven.
 - Breng op het laatst de groenten op smaak met de verse koriander, zout en het citroensap.
 
Serveer de groenten met de kruidendip van macadamia.
Macadamia kruidendip; Het is het meest eenvoudig om deze kruidendip in de keukenmachine of vijzel te bereiden.
- Doe de macadamia noten in de vijzel of machine en maal deze fijn tot korrelig.
 - Doe de kruiden erbij en giet de olijfolie voorzichtig op de droge kruiden, daardoor “pakt” het beter.
 - Meng nog weer even totdat de kruiden zijn opgenomen en Voeg zout op smaak toe.
 - Laat even marineren tot gebruik.
 
Lekker in combinatie met de groenten maar ook lekker bij rauwkost
