Kiprollades gevuld met mozzarella en eigen gemaakte pesto

Print

Kiprollades gevuld met mozzarella en eigen gemaakte pesto

  • Auteur: MyFood.ie

Ingrediënten

Aantal

Voor vanavond; (voor 4 personen de hoeveelheid halveren, indien je er niet te veel andere gerechten bij eet)

  • ½ kipfilet per 2 pers. Nu dus 6 kipfilets
  • 3 bollen mozzarella
  • 12 mooie plakken seranoham (of pancetta, italiaans buikspek)
  • boter om in te bakken

indien je het gerecht thuis maakt kun je natuurlijk kiezen voor een kant en klare pesto de ingredienten voor een eigen gemaakte;

  • 1 bosje basilicum
  • 200 gram parmezaanse kaas aan blok of geraspt
  • 1 zakje pijnboompitten
  • zout en peper uit de molen
  • olijfoli

Instructies

  1. Begin met het maken van de pesto. Doe de parmezaanse kaas, de pijnboompitten, zout, peper en basilicum met een kleine scheut olijfolie in een vijzel of handiger in de keukenmachine.
  2. Maal het fijn tot een fijne massa. Is het beste te zien aan het verse basilicumblad. Als dit mooi fijn gesneden is dan is het goed.
  3. Haal het mengsel uit de kom en voeg nog een scheut olijfolie toe. Het moet een mooi smeerbaar mengsel zijn.
  4. Snijd de kipfilets in zodat er een mooie gelijkmatige plak ontstaat. Draai het om zodat de rol er straks mooi uitziet.
  5. Bestrijk de plak kipfilet met een royale laag pesto. Snijd de mozzarella in plakken van ongeveer een halve centimeter.
  6. Leg de mozzarella op de pesto en rol de kipfilets op tot rollades. Snijd de rollen door zodat er voor ieder persoon een eigen rollade ontstaat.
  7. Rol in tegengestelde richting de seranoham om de rolletjes zodat alles goed strak blijft zitten.
  8. Beetje boter in een koekenpan en de rollades om en om bakken. In een ovenschotel leggen en afdekken met aluminiumfolie.
  9. Zet de rollen weg tot een half uurtje voor gebruik. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  10. Verwijder het aluminiumfolie en gaar de rollades gedurende 20 minuten in de oven. (Indien u thuis het gerecht maakt voor direct gebruik, na aanbraden in de oven kunt u de rollades garen in de pan op matig tot zacht vuur, gedurende 15-20 minuten. Eventueel met een deksel half op de pan.)

Zomers ook lekker met een salade caprese (italiaanse keuken)

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel een foto en tag ons op social media. We kunnen niet wachten om te zien wat je hebt gemaakt!

Print
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Healthy food

Het Vitalokaal

Als je bezig wilt met het ontwikkelen van een gezond(er) eetpatroon is het aanbod enorm. Dit grote aanbod in combinatie met de snel op elkaar volgende voedingshypes maken het moeilijk om de juiste keuzes te maken. Misschien heb je al van alles geprobeerd, maar kun je het niet volhouden door allerlei verschillende redenen. Of misschien weet je niet goed wat bij je past. Daarvoor is Het Vitalokaal! Wij kijken wat bij je past en helpen je bij het ontwikkelen van een leefstijl waar je gezond en gelukkig van wordt en die je makkelijk kunt volhouden.