Print
Beef in red curry

- Auteur: MyFood.ie
- Categorie: Thaise gerechten
Ingrediënten
Aantal
4-6 pers.
- 1 pond bieflapjes
- Paar eetlepels bloem
- 1 kleine uien of sjalotjes zeer fijn snijden
- roomboter
- 4 theelepels red curry pasta of zelf gemaakte
- 1 plakje verse gember
- 4 eetlepels vissaus
- 4 eetlepels citroensap
- 1 vers pepertje (rood)
- 3 eetlepels honing
- Ongeveer 3 eetlepels ketjap
- ½ blik kokos melk
- ¼ limoen
- 1 stengel bosui
- Plantaardige olie
- Een diepe pan
Instructies
Zorg voor goede voorbereiding, alles snijden en open maken voor je gaat bakken! Anders gaat het mis want de opvolging van de handelingen gaan snel.
- Indien je een keukenmachine gebruikt om alles fijn te snijden, kun je de ui, de helft van het pepertje, de gember, de vissaus en het citroensap hierin doen.
- Maal dit fijn. Anders met de hand snijden en mengen in de vijzel.
- Bief in kleine blokjes of fijne reepjes snijden.
- Wok of koekenpan verhitten met ruim olie.
- Biefreepjes door de bloem halen en in de hete olie voorbakken.
- Haal het vlees eruit en leg op een bord apart.
- Het mengsel van de ui etc. wat gesneden is kort aanbakken. Ongeveer 1 minuut, je kunt zien dat de randen een beetje gaan bruisen. De rode pasta toevoegen en nog weer bakken tot bruist.
- Op moment dat het bruist, de ketjap en beetje bij beetje de kokos melk toevoegen en de honing.
- Limoenstukken erbij met het reststuk pepertje en de hele takken koriander.
- Wacht even tot de saus begint te koken.
- Vlees erbij en ongeveer 2 minuutjes op half vuur laten pruttelen. De saus begint nu door de bloem van het vlees een beetje te binden.
- Garneer af met fijngesneden bosui, een takje koriander en wat fijngesneden ringetjes peper.
Opmerkingen
Serveer dit gerecht in combinatie met witte rijst.
beef kan vervangen worden door kipfilet of garnalen.