Print
Braziliaanse stoofpot

- Auteur: MyFood.ie
- Categorie: Braziliaanse stoofpot
Ingrediënten
Aantal
- 400 gram gedroogde zwarte bonen, wassen en 24 uur weken in water,
- 250 gram spekreepjes,
- 3 verschillende soorten droge worsten, bijvoorbeeld metworsten, in stukken gesneden,
- 1 rookworst,
- 3 grote uien fijngesneden,
- 4 knoflooktenen,
- 2 laurierbladen,
- Olijfolie,
- Zout,
- Rijst,
- 3 Sinaasappels,
- 2 Bananen
Instructies
- De geweekte bonen, droge worsten en spekreepjes 1 ½ uur in ruim water afgedekt en zachtjes laten koken.
- Daarna de uien en knoflook in ruim olijfolie bakken in een braadpan (geen tefal) tot ze glazig zijn.
- Eén kopje van de gekookte bonen erbij doen en met een vork prakken en wat kookvocht en een ruime hoeveelheid zout naar smaak toevoegen.
- Dit mengsel met de rookworst bij de rest van de bonen doen en daarna nog een half uur zachtjes laten koken.
- Intussen de rijst apart koken. Sinaasappels en bananen in stukken snijden en gemengd op een schotel doen.
- De feijoada wordt op het bord over de rijst gedaan. Het mengsel van sinaasappel en banaan wordt erbij gegeten.
- Vraag bij de slijter naar een goede Braziliaanse wijn en uw Feijoada is helemaal compleet. Eet smakelijk!