Bewaar in een schone pot of huishoudbakje.
Gebruik naar behoefte.
- Categorie: Koolhydraat arm, glutenvrij
- Dieet: Gluten Free
Ingrediënten
Aantal
(basis)
- 200 gram havermout
(voor glutenvrije invulling kun je 150 gram amandelmeel nemen) - Gemengde noten
- Gebroken lijnzaad
- Pompoenpitten
- Kaneel
- Djahe (gedroogde gember)
- Olijfolie of cocosolie
- Scheutje honing
- Evt vanille stokje
- Chiazaad
- Cocosrasp
- Cocosflakes
- Gedroogde abrikozen
Instructies
- Meng in een kom alle basis benodigdheden. En niet te zuinig met kaneel en gemberpoeder. Die brengen juist smaak aan de granola.
- Roer het geheel goed door elkaar. Zodat de honing en vetten uit de olie goed mengen met de overige ingrediënten. Ik doe er zelf altijd eerst aluminiumfolie of bakpapier op een bakplaat. Spreidt hierop alle ingrediënten.
- Zet gedurende 15-20 minuten in de oven tot alles licht krokant is. Mocht je de extra ingrediënten toe willen voegen, pas dan op met de cocos en gedroogde abrikoos. Doe die pas na 10 minuutjes bij de rest van de ingrediënten. Dit verbrand anders te gauw.
- Haal uit de oven, af laten koelen, gebruiken of overdoen in een schone pot of huishoudbakje.
Gebruik naar behoefte.

