Print
Kipnoedelsoep
- Auteur: MyFood.ie
- Categorie: Thaise gerechten
Ingrediënten
Aantal
4-6 pers.
- 2 kuikenbouten
- Laurier, peperkorrels, wortel, ui, lente ui, prei, paar steranijs sterretjes,
- 2–3 kaneelstokjes, 1 vers pepertje, stukje gember
- 1 kleine uien of sjalotjes zeer fijn snijden
- 1 plakje verse gember
- 2 teentjes knoflook
- 4 eetlepels vissaus
- 4 eetlepels citroensap
- 1 vers pepertje (rood)
- 3 eetlepels suiker
- ¼ limoen
- 1 stengel sereh
- Plantaardige olie
- Paksoi
- Courgette of bakpapaya
- Taugé
- noedels
- Een soep pan
Instructies
- Maak een bouillon met de ingrediënten en de kuikenbouten. Laat dit ongeveer 1-2 uur op laag vuur garen.
- Maal de sjalot, de gember, de knoflook en de pepertjes in de vijzel of machine heel fijn.
- Bak dit in een soeppan kort met olie op heet vuur.
- Voeg vervolgens de bouillon door een zeef bij dit mengsel en laat garen.
- Paksoi in repen snijden en de papaya of courgette in blokjes. Maak de kip schoon en snijd dit in repen of pluis dit los met een vork.
- Voeg de groenten en de kip bij de bouillon. Tevens een handvol noedels. Sereh en limoen toevoegen en kort op hoog vuur koken. Ongeveer 2 minuten.
- Garneer af met fijngesneden bosui, een takje koriander en wat fijngesneden ringetjes peper.