Print
Kiprollades gevuld met mozzarella en eigen gemaakte pesto
- Auteur: MyFood.ie
Ingrediënten
Aantal
Voor vanavond; (voor 4 personen de hoeveelheid halveren, indien je er niet te veel andere gerechten bij eet)
- ½ kipfilet per 2 pers. Nu dus 6 kipfilets
- 3 bollen mozzarella
- 12 mooie plakken seranoham (of pancetta, italiaans buikspek)
- boter om in te bakken
indien je het gerecht thuis maakt kun je natuurlijk kiezen voor een kant en klare pesto de ingredienten voor een eigen gemaakte;
- 1 bosje basilicum
- 200 gram parmezaanse kaas aan blok of geraspt
- 1 zakje pijnboompitten
- zout en peper uit de molen
- olijfoli
Instructies
- Begin met het maken van de pesto. Doe de parmezaanse kaas, de pijnboompitten, zout, peper en basilicum met een kleine scheut olijfolie in een vijzel of handiger in de keukenmachine.
- Maal het fijn tot een fijne massa. Is het beste te zien aan het verse basilicumblad. Als dit mooi fijn gesneden is dan is het goed.
- Haal het mengsel uit de kom en voeg nog een scheut olijfolie toe. Het moet een mooi smeerbaar mengsel zijn.
- Snijd de kipfilets in zodat er een mooie gelijkmatige plak ontstaat. Draai het om zodat de rol er straks mooi uitziet.
- Bestrijk de plak kipfilet met een royale laag pesto. Snijd de mozzarella in plakken van ongeveer een halve centimeter.
- Leg de mozzarella op de pesto en rol de kipfilets op tot rollades. Snijd de rollen door zodat er voor ieder persoon een eigen rollade ontstaat.
- Rol in tegengestelde richting de seranoham om de rolletjes zodat alles goed strak blijft zitten.
- Beetje boter in een koekenpan en de rollades om en om bakken. In een ovenschotel leggen en afdekken met aluminiumfolie.
- Zet de rollen weg tot een half uurtje voor gebruik. Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Verwijder het aluminiumfolie en gaar de rollades gedurende 20 minuten in de oven. (Indien u thuis het gerecht maakt voor direct gebruik, na aanbraden in de oven kunt u de rollades garen in de pan op matig tot zacht vuur, gedurende 15-20 minuten. Eventueel met een deksel half op de pan.)
Zomers ook lekker met een salade caprese (italiaanse keuken)