Print
Pastei

- Auteur: MyFood.ie
- Categorie: Surinaamse keuken
Ingrediënten
Aantal
- 500 gram kipfilet,
- zout, peper, nootmuskaat,
- margarine of boter,
- maggieblokje 1 grote ui,
- 2 tomaten,
- ½ blik doperwten,
- ½ blik worteltjes,
- 1 flesje kappertjes,
- fijn gehakte peterselie,
- 3 gekookte eieren,
- 1 rauw ei,
- 2 pakjes bladerdeeg (ontdooien)
Instructies
- Eerst maak je de vulling.
- Wrijf de kipfilet in met zout, peper en nootmuskaat.
- In een pan de boter doen, een heel klein beetje water en het maggieblokje. Daarin de kip gaar stomen. Absoluut niet laten braden, de kip moet bleek blijven.
- Als de kip gaar is het uit de pan halen, laten afkoelen en in hele kleine stukjes snijden of pluizen. Ondertussen de fijn gesnipperde ui fruiten in dezelfde pan.
- Als de uien iets doorbakken zijn, de fijn gesneden tomaten toevoegen en ook iets laten bakken. Nu de gepluizde kip toevoegen en ook mee laten warmen.
- Pan van het vuur halen en de uitgelekte doperwten en worteltjes er door heen scheppen samen met de kappertjes en de fijn gesneden peterselie. Eieren hard koken, in plakjes snijden en in een apart kommetje leggen.
- Ovenschaal insmeren met boter en bekleden met bladerdeeg.
- Schep de vulling in de ovenschaal, leg de plakjes ei erop en maak de pastei op creatieve wijze dicht met het overgebleven bladerdeeg.
- Besmeer de bovenkant met een losgeklopt ei. Bak de pastei gaar in een voorverwarmde oven op 175 graden