Print
Pastei

- Auteur: MyFood.ie
- Categorie: Surinaamse keuken
Ingrediënten
Aantal
- 500 gram kipfilet,
- zout, peper, nootmuskaat,
- margarine of boter,
- maggieblokje
- 1 grote ui,
- 2 tomaten,
- ½ blik doperwten,
- ½ blik worteltjes,
- 1 flesje kappertjes,
- fijn gehakte peterselie,
- 3 gekookte eieren,
- 1 rauw ei,
- 2 pakjes bladerdeeg (ontdooien)
Instructies
- Eerst maak je de vulling.
- Wrijf de kipfilet in met zout, peper en nootmuskaat.
- In een pan de boter doen, een heel klein beetje water en het maggieblokje. Daarin de kip gaar stoven. Absoluut niet laten braden, de kip moet bleek blijven.
- Als de kip gaar is het uit de pan halen, laten afkoelen en in hele kleine stukjes snijden of pluizen.
- ui fijn snipperen en tomaat fijn snijden
- de fijn gesnipperde ui fruiten in dezelfde pan.
- Als de uien iets gebakken zijn, de fijn gesneden tomaten toevoegen en ook iets laten bakken. Nu de geplozen kip toevoegen en ook mee laten warmen.
- Pan van het vuur halen en de uitgelekte doperwten en worteltjes er door heen scheppen samen met de kappertjes en de fijn gesneden peterselie.
- Eieren hard koken, in plakjes snijden en in een apart kommetje leggen.
- Ovenschaal insmeren met boter en bekleden met bladerdeeg.
- Schep de vulling in de ovenschaal, leg de plakjes ei erop en maak de pastei op creatieve wijze dicht met het overgebleven bladerdeeg.
- Besmeer de bovenkant met een losgeklopt ei. Bak de pastei gaar in een voorverwarmde oven op 175 graden in ongeveer 50 minuten