Print
Torta della Nonna
Voor 1 taart of ongeveer 12 kleine taartjes gemaakt in een muffinvorm
- Auteur: Rémonde post
Ingrediënten
Aantal
Voor het deeg;
- 125 gr zachte boter
- 90 gr witte basterdsuiker
- 1 ei
- 250 gr bloem
- snufje zout
Voor de vulling;
- Handvol hazelnoten
- 2 eierdooiers
- 100 gr suiker
- 1/2 zakje vanillesuiker
- snufje gemalen vanille
- 1,5 dl slagroom
Instructies
- Roer de boter met de suiker tot room.
- Voeg de eieren toe en blijf roeren. Voeg de bloem en het zout toe. Kneed hier een glad deeg van.
- Leg het deeg op een werkvlak, druk het uit met de handpalm. Maak er dan weer een bal van en blijf zo doorgaan tot het deeg zacht en soepel is.
- Rol het deeg uit en vorm dit naar een grote deegvorm of steek er rondjes uit die passen in een muffinvorm.
- De muffinvorm hoeft niet eerst ingevet te worden, het deeg is goed genoeg.
- Doe de hazelnoten in de vijzel en stamp deze fijn. De noten mogen herkenbaar blijven.
- Doe in ieder bodempje (taartvorm) een lepel van de gestampte noten.
- Doe de muffin/taartvorm in de oven en bak deze voor totdat de rand caramelkleurig is. voor de muffinvorm zal dit 5-8 minuten zijn, voor de grote vorm c.a 12 minuten.
- Klop ondertussen de eierdooiers, suiker en vanille in een kom stevig door elkaar. Klop daarna de room erdoor.
- Giet dit mengsel over de noten en bak de taart nog c.a 20-35 minuten in de oven tot het roommengsel gaar is.
- Dien de taart warm op, eventueel ook met slagroom.