Print
Salade

- Auteur: MyFood.ie
- Categorie: salade
Ingrediënten
Aantal
- 2 x 2 paprika’s verschillende kleuren
- 2–3 tenen knoflook
- 5–6 ansjovis filets
- Paar theelepels kappertjes
- Olijfolie
- 3 takjes verse oregano
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Leg de paprika’s in zijn geheel in de oven. Laat ze hierin gedurende 25 minuten garen.
- Haal vervolgens uit de oven en leg de paprika’s heet in een mengkom/schaal. Dek gelijk af met plastic folie of aluminium folie. Laat de paprika’s ongeveer 15 minuten in de kom afkoelen.
- Hak intussen de knoflook en ansjovis heel fijn.
- Ris de oregano van de takjes en snijd dit ook fijn. Haal de paprika’s uit de schaal en trek voorzichtig met een scherp mes het velletje van de paprika.
- Maak de paprika schoon aan de bovenzijde en snijd vervolgens eerst in vieren. Haal de pitjes eruit en snijd vervolgens de paprika in gelijke stroken.
- Leg op bordjes/schaaltjes om en om gekleurd de paprika stroken naast elkaar. Blijf zo doorgaan. (Eventueel de paprika verdelen over verschillende borden in verband met tafel indeling.)
- Vervolgens de ansjovis, knoflook en kappertjes over de paprika verdelen en besprenkelen met de olijfolie.
- Als laatste de oregano over de salade verdelen en op kamertemperatuur laten marineren tot gebruik