Print
Torta della Nonna, romige hazelnoot taartjes

- Auteur: MyFood.ie
Ingrediënten
Aantal
Voor 1 taart of ongeveer 12 kleine taartjes gemaakt in een muffinvorm
Voor het deeg:
- 125 g zachte boter,
- 90 witte basterdsuiker,
- 1 ei,
- 250 g bloem,
- 1 snufje zout
Voor de vulling:
- Handvol hazelnoten,
- 2 eierdooiers,
- 100 g suiker,
- 1/2 zakje vanillesuiker,
- snufje vanille gemalen,
- 1,5 dl slagroom
Instructies
- Roer de boter met de suiker tot room. Voeg het de eieren toe en blijf nog roeren. Voeg de bloem en het zout toe. Kneed hier een glad deeg van.
- Leg het deeg op een werkvlak, druk het uit met de handpalm, maak er dan weer een bal en blijf zo doorgaan tot het deeg zacht en soepel is. Rol het deeg uit en vorm dit naar een grote deegvorm of steek er rondjes uit die passen in een muffinvorm.
- De muffinvorm hoeft niet eerst ingevet te worden, het deeg is goed genoeg.
- Doe de hazelnoten in de vijzel en stamp deze een beetje fijn. Niet tot gruis de noten mogen herkenbaar blijven.
- Doe in ieder bodempje (taartvormp) een lepel van de gestampte noten.
- Doe de muffinvorm of taartvorm in de oven en bak deze voor totdat de rand mooi caramelkleurig is. Voor
- de muffinvorm zal dit een minuut of 5-8 zijn, voor de grote vorm ongeveer 12 minuten.
- Klop ondertussen de eierdooiers, de suiker, de vanille en de vanille in een kom stevig door elkaar. Klop er de room door. Giet dit mengsel over de noten en bak de taart nog circa 20-35 minuten in de oven tot het roommengsel gaar zijn. Warm opdienen, eventueel ook met slagroom