Pollo marsala

Print

pollo marsala

  • Auteur: MyFood.ie
  • Categorie: Italiaanse keuken

Ingrediënten

Aantal

Gerecht voor 15 personen, voor minder personen de hoeveelheden aanpassen

  • 7/8 kipfilets
  • in blokjes
  • 200 ml room
  • 200 ml melk
  • 1 ui
  • paar eetlepels kappertjes
  • 1 blikje ansjovis
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 wijnglas marsalawijn
  • 150 gram oude kaas in blokjes
  • beetje olijfolie om in te bakken
  • peper uit de molen

Instructies

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Snijd de kipfilets in kleine blokjes. Breng ze op smaak met een beetje peper uit de molen.
  3. Knoflookteentjes schoonmaken en in dunne plakjes snijden. Ui fijnsnijden in ringen Beetje olijfolie in een braadpan doen. Knoflook en ui kort aanbakken tot ze net een beetje glazig worden. Kipfilet erbij doen en alles bakken tot het bijna gaar is. Ondertussen de ansjovis heel fijn snijden en bij de kip doen, tevens de kappertjes toevoegen.
  4. Afblussen met de marsalawijn en gas laag zetten. Even door laten pruttelen en de room en melk erbij doen.
  5. Vlak voor serveren de oude kaas (blokjes) toevoegen, even laten smelten en gelijk met de pasta opdienen.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel een foto en tag ons op social media. We kunnen niet wachten om te zien wat je hebt gemaakt!

Print
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Healthy food

Het Vitalokaal

Als je bezig wilt met het ontwikkelen van een gezond(er) eetpatroon is het aanbod enorm. Dit grote aanbod in combinatie met de snel op elkaar volgende voedingshypes maken het moeilijk om de juiste keuzes te maken. Misschien heb je al van alles geprobeerd, maar kun je het niet volhouden door allerlei verschillende redenen. Of misschien weet je niet goed wat bij je past. Daarvoor is Het Vitalokaal! Wij kijken wat bij je past en helpen je bij het ontwikkelen van een leefstijl waar je gezond en gelukkig van wordt en die je makkelijk kunt volhouden.