Weet en eet voor het leven!

Havermoutpap met quinoa en gebakken peer

Print

9mzstqbi

  • Auteur: MyFood.ie

Ingrediënten

Aantal
  • 100 gr quinoa
  • 300 ml perensap
  • 1 kaneelstok
  • 100 gr havermout
  • 2 grote peren
  • boter
  • 1 el honing

Instructies

  1. Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen, in plaats dat je 300 ml water gebruikt gebruik je dit keer perensap en voeg de kaneelstok toe. Voeg de havermout de laatste minuten van de kooktijd toe en kook dit 1 minuut mee. Schenk er eventueel nog een scheut water bij wanneer de pap bijna begint droog te koken. Laat het vervolgens 5 minuten rusten.
  2. Snijd 1 peer in kleine blokjes, en de andere peer in plakjes.
  3. Bak in een koekenpan de plakjes peer in wat boter goudbruin.
  4. Haal de kaneelstok uit de pap. Roer de blokjes peer en de honing erdoor.
  5. Giet de ontbijt pap in kommen en serveer met de plakjes gebakken peer en wat honing.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel een foto en tag ons op social media. We kunnen niet wachten om te zien wat je hebt gemaakt!

Print
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Healthy food

Het Vitalokaal

Als je bezig wilt met het ontwikkelen van een gezond(er) eetpatroon is het aanbod enorm. Dit grote aanbod in combinatie met de snel op elkaar volgende voedingshypes maken het moeilijk om de juiste keuzes te maken. Misschien heb je al van alles geprobeerd, maar kun je het niet volhouden door allerlei verschillende redenen. Of misschien weet je niet goed wat bij je past. Daarvoor is Het Vitalokaal! Wij kijken wat bij je past en helpen je bij het ontwikkelen van een leefstijl waar je gezond en gelukkig van wordt en die je makkelijk kunt volhouden.