Print
Houmous

Een gerecht uit het midden oosten als lunch of tussendoortje of ook prima te gebruiken als dip
- Auteur: MyFood.ie
Ingrediënten
Aantal
- 1 pot of blik gekookte kikkererwten
- 3 teentjes knoflook, fijn gesneden
- 1/2 tl komijnpoeder
- 3 el tahinpasta (sesampasta)
- 1–2 tl cayennepeper
- wat zwarte peper
- 1 1/2 tl zout
- Scheutje olijfolie
Extra;
- Brood om te roosteren, 1 snee per persoon
- Gekookt of gepocheerd ei
- 1 per persoon
- Beetje rucola
- Plakje pancetta
- Verse avocado
- Beetje extra peper uit de molen
Instructies
- Doe alle ingredienten in een keukenmachine of blender en pureren,
· Varianten zijn te maken met verse avocado er bij in
· Handje verse koriander voor nog een intensere smaak
· Voor een pikantere versie wat extra van de cayennepeper, en de komijnpoeder toevoegen
Voor de broodjes hebben we het volgende gedaan:
- Oven voorverwarmen op 190 graden
- Pancetta of ander spek op een plaat leggen en krokant bakken in de oven.
- Broodjes even kort roosteren in de oven op een rooster
- Avocado schoonmaken en dunne plakken van snijden
- Ei in partjes snijden
- Als brood uit de oven komt dik besmeren met de hummus.
- Vervolgens is het midden de avocado erop leggen.
- Ei verdelen en beetje rucola erop.
- Als laatste het gedroogde spek erop en een beetje peper uit de molen.
- Serveren en genieten