Print
Pasta
12 personen
- Auteur: MyFood.ie
- Categorie: voorgerecht
Ingrediënten
Aantal
Pastadeeg;
- 400 gram tarwemeel
- 400 gram durum bloem
- 6 eieren
- 1 eetlepel zout
- 1 eetlepel olijfolie
- indien nodig beetje water
Instructies
- Maak van het meel een mooi deeg. Goed kneden tot het mooi soepel aanvoelt, het mag niet plakken en niet te stug aanvoelen.
- Zet de pastamachine klaar op het werkblad, indien u deze niet heeft kunt u gebruik maken van een deegroller. Het resultaat zal echter niet zo dun zijn en het werkt met een pastamachine eenvoudiger.
- Begin te rollen op stand 1. Tweemaal dubbelvouwen indien gewenst en opnieuw door de roller halen. Stand veranderen naar 3, opnieuw door de roller.
- Uitrollen op tot stand 5-6 en snijden op de breedte stand.
- Leg de slierten in een beetje bloem tot gebruik.
Vlak voor opdienen. Pan water aan de kook brengen. Indien het water bijna kookt een beetje zout toevoegen en een klein scheutje olijfolie.
Tagliatelle in de pan laten zakken en gedurende 3-4 minuten koken.