Print
Pastabereiding
- Auteur: MyFood.ie
Ingrediënten
Aantal
12 pers.
Pastadeeg;
- 400 gram tarwemeel
- 400 gram durum bloem
- 6 eieren
- 1 eetlepel zout
- 1 eetlepel olijfolie
- indien nodig beetje water
Instructies
- Maak van het meel een mooi deeg. Goed kneden tot het mooi soepel aanvoelt, het mag niet plakken en niet te stug aanvoelen.
- Zet de pastamachine klaar op het werkblad, indien u deze niet heeft kunt u gebruik maken van een deegroller. Het resultaat zal echter niet zo dun zijn en het werkt met een pastamachine eenvoudiger.
- Begin te rollen op stand 1. Tweemaal dubbelvouwen indien gewenst en opnieuw door de roller halen. Stand veranderen naar 3, opnieuw door de roller.
- Uitrollen op tot stand 5-6 en snijden op de breedte stand.
- Leg de slierten in een beetje bloem tot gebruik.
- Vlak voor opdienen. Pan water aan de kook brengen. Indien het water bijna kookt een beetje zout toevoegen en een klein scheutje olijfolie.
- Tagliatelle in de pan laten zakken en gedurende 3-4 minuten koken.