Weet en eet voor het leven!

Pastabereiding

Print

Pastabereiding

  • Auteur: MyFood.ie

Ingrediënten

Aantal

12 pers.

Pastadeeg;

  • 400 gram tarwemeel
  • 400 gram durum bloem
  • 6 eieren
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • indien nodig beetje water

Instructies

  1. Maak van het meel een mooi deeg. Goed kneden tot het mooi soepel aanvoelt, het mag niet plakken en niet te stug aanvoelen.
  2. Zet de pastamachine klaar op het werkblad, indien u deze niet heeft kunt u gebruik maken van een deegroller. Het resultaat zal echter niet zo dun zijn en het werkt met een pastamachine eenvoudiger.
  3. Begin te rollen op stand 1. Tweemaal dubbelvouwen indien gewenst en opnieuw door de roller halen. Stand veranderen naar 3, opnieuw door de roller.
  4. Uitrollen op tot stand 5-6 en snijden op de breedte stand.
  5. Leg de slierten in een beetje bloem tot gebruik.
  6. Vlak voor opdienen. Pan water aan de kook brengen. Indien het water bijna kookt een beetje zout toevoegen en een klein scheutje olijfolie.
  7. Tagliatelle in de pan laten zakken en gedurende 3-4 minuten koken.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel een foto en tag ons op social media. We kunnen niet wachten om te zien wat je hebt gemaakt!

Print
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Healthy food

Het Vitalokaal

Als je bezig wilt met het ontwikkelen van een gezond(er) eetpatroon is het aanbod enorm. Dit grote aanbod in combinatie met de snel op elkaar volgende voedingshypes maken het moeilijk om de juiste keuzes te maken. Misschien heb je al van alles geprobeerd, maar kun je het niet volhouden door allerlei verschillende redenen. Of misschien weet je niet goed wat bij je past. Daarvoor is Het Vitalokaal! Wij kijken wat bij je past en helpen je bij het ontwikkelen van een leefstijl waar je gezond en gelukkig van wordt en die je makkelijk kunt volhouden.