Print
pollo marsala
- Auteur: MyFood.ie
- Categorie: Italiaanse keuken
Ingrediënten
Aantal
Gerecht voor 15 personen, voor minder personen de hoeveelheden aanpassen
- 7/8 kipfilets
- in blokjes
- 200 ml room
- 200 ml melk
- 1 ui
- paar eetlepels kappertjes
- 1 blikje ansjovis
- 2 teentjes knoflook
- 1 wijnglas marsalawijn
- 150 gram oude kaas in blokjes
- beetje olijfolie om in te bakken
- peper uit de molen
Instructies
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Snijd de kipfilets in kleine blokjes. Breng ze op smaak met een beetje peper uit de molen.
- Knoflookteentjes schoonmaken en in dunne plakjes snijden. Ui fijnsnijden in ringen Beetje olijfolie in een braadpan doen. Knoflook en ui kort aanbakken tot ze net een beetje glazig worden. Kipfilet erbij doen en alles bakken tot het bijna gaar is. Ondertussen de ansjovis heel fijn snijden en bij de kip doen, tevens de kappertjes toevoegen.
- Afblussen met de marsalawijn en gas laag zetten. Even door laten pruttelen en de room en melk erbij doen.
- Vlak voor serveren de oude kaas (blokjes) toevoegen, even laten smelten en gelijk met de pasta opdienen.